Vad innebär Tandvårdsbidrag?

Innehållsförteckning

Vad innebär Tandvårdsbidrag?

Vad innebär Tandvårdsbidrag?

Med tandvårdsbidraget är en vanlig undersökning hos tandläkaren inte så dyr. ... Tandläkaren frågar om du vill använda bidraget och drar av det från din räkning. Du kan använda bidraget för undersökningar, behandlingar och tandhygienist. Du behöver inte ansöka eller skicka in några kvitton, allt går automatiskt.

Vad är statligt tandvårdsstöd?

  • Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom.

När ska du få tandvårdsstöd?

  • För att du ska kunna få tandvårdsstödet behövs ofta en remiss för behandling av din sjukdom från din läkare. Innan du får din behandling ska den enhet inom din region som ansvarar för tandvård ha bedömt att du har rätt till tandvårdsstöd.

Vad är det särskilda tandvårdsbidraget?

  • Det särskilda tandvårdsbidraget ska ge stöd till förebyggande vård till patienter som på grund av vissa sjukdomar eller funktionshinder löper ökad risk att få problem med tänderna. Högkostnadsskyddet innebär att staten står för en del av dina tandvårdskostnader när de sammanlagt summerar till 3 000 kronor eller mer enligt referensprislistan.

Relaterade inlägg: