Vad innebär Toyota Kvalitetsgaranti?

Innehållsförteckning

Vad innebär Toyota Kvalitetsgaranti?

Vad innebär Toyota Kvalitetsgaranti?

Toyota Kvalitetsgaranti, TKG, följer med på köpet när du köper en Toyota som är minst 24 månader gammal hos någon av våra auktoriserade Toyota-återförsäljare. ... Garantin gäller under förutsättning att underhållsservice har utförts var 1.500 mil, eller minst en gång per år hos en auktoriserad Toyota-verkstad.

Hur ofta service Toyota?

Serviceintervaller. Du ska alltid kunna lita på din Toyota, förutsatt att du är noga med bilens serviceintervaller. Service bör göras en gång om året eller var 1.500:e mil (med undantag för vissa modeller).

Vad ingår i Tkg?

Avgasreningssystem inklusive styrelektronik.

  • Stabilitetssystem/antispinn inkl reglersystem, exklusive krängningshämmarstag.
  • Värmefläkt.
  • Fabriksmonterad klimatanläggning eller av Toyota godkänd och eftermonterad anläggning.
  • Torkarmotor.
  • Krockkuddar inklusive sensorer och bältesförsträckare.

Vad täcker Tkg?

Toyota/Lexus Kvalitetsgaranti (TKG) gäller under åtta år och tecknas av Toyotas återförsäljarorganisation, till skillnad från nybilsgarantin som är ett åtagande från tillverkaren. Bakom TKG finns en försäkringsgivare som har ställt kravet att bilen ska vara minst 24 månader gammal räknat från första registreringsdag.

Vad kan ingår i ett serviceavtal?

Med ett serviceavtal lägger du upp en plan för betalning av underhållskostnaden på din nya bil. Du betalar bara ett överenskommet belopp varje månad för service, byte av slitagedelar och reparationer.

Vad kostar service på bilen Toyota?

Toyota-ägare eller ej, ingen bilägare slipper helt undan att lämna bilen på verkstad. Service cirka en gång om året – eller efter 15 000–30 000 km – är nödvändig....Få offerter på bilservice.
GenomsnittsprisMin. - max.
2824 kr20 krFå offerter

Vilka bilar har mest fel?

De bilmärken som har lägst skadefrekvens är asiatiska och allra lägst ligger Lexus, Kia, Toyota, Honda och Mazda. För de tre bilmärkena med högst skadefrekvens, Porsche, Jeep och Land Rover/Range, är det framför allt skador på växellåda/drivning och elektronik som är vanligare än för medelbilen.

Relaterade inlägg: