Vad är viktigt i fråga om att presentera tidigare forskning i förhållande till en egen studie?

Innehållsförteckning

Vad är viktigt i fråga om att presentera tidigare forskning i förhållande till en egen studie?

Vad är viktigt i fråga om att presentera tidigare forskning i förhållande till en egen studie?

Det är här du presenterar ditt empiriska material, det vill säga vad du har kommit fram till. Det är också här du analyserar din empiri. Det kan innebära att du på olika sätt sätter dina resultat i relation till vad tidigare forskning kommit fram till eller hur pass väl de svarar mot dina teoretiska utgångspunkter.

Vad ska finnas med i en resultatdiskussion?

I resultatdiskussionen ska det viktigaste resultatet i relation till studiens syfte och eventuella frågeställningar diskuteras. Det egna resultatet diskuteras och sätts i bredare sammanhang i förhållande till den tidigare forskning och de teoretiska utgångspunkter eller den teoretiska referensram som har presenterats.

Vad är metodologisk utgångspunkt?

Ofta används termen metodologi när det vore korrektare att tala om metod eller metodik. ... Metoden behöver emellertid även legitimeras av en metodologi, som i sin tur baserar sig på epistemologiska och ontologiska antaganden. Olika metodologier baserar sig på olika ontologier, olika uppfattningar om verklighetens natur.

Vad är resultat i en uppsats?

Resultat. I resultatdelen av uppsatsen presenterar du dina resultat. Tänk på att ge resultaten en kontext genom att påminna läsaren om hur syfte, frågeställningar och metod hänger ihop med de resultat du fått.

Är problemformulering och frågeställning samma sak?

Det bör understrykas att problemformuleringen, lika lite som syftesformuleringen och fråge- ställningar (se nedan, s. 2ff.), är given en gång för alla. Det är inte så att ett avsnitt i uppsats- arbetet skrivs för att sedan ”läggas till handlingarna”.

Vad ska finnas med i en metoddiskussion?

Metoddiskussionen är av reflekterande slag, en reflektion över det arbete som gjorts, till skillnad från kapitlet Metod där du beskriver genomförandet av din studie. I denna del kan en självkritisk diskussion om metod och genomförande samt eventuella andra påverkansfaktorer tas upp.

Relaterade inlägg: