Vad täcker bilförsäkringen Folksam?

Innehållsförteckning

Vad täcker bilförsäkringen Folksam?

Vad täcker bilförsäkringen Folksam?

Försäkringen gäller för skador som uppstår på bilen vid trafikolycka, uppsåtlig skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse, till exempel kollision, dikeskörning, fallande träd eller vid transport på annat fordon som till exempel bilfärja, tåg med mera.

Vad är vagnskadeförsäkring?

  • Vagnskadeförsäkring är den del i försäkringen som skiljer helförsäkring från halvförsäkring. Denna del i försäkringen gäller för bilens kaross och ersätter plåt- och lackskador även om du har råkat orsaka dem själv.

Vilka skador täcker en vagnskadeförsäkring?

  • En vagnskadeförsäkring täcker skador på själva bilen, exempelvis kaross-, lack och plåtskador. Om det sker en kollision med en annan bil som du orsakat, en singelolycka eller om du kör på något så täcker vagnskadeförsäkringen även dessa skador. Du får också ersättning för yttre olyckshändelser, t.ex.

Vad är vagnskada i bilförsäkringen?

  • Vagnskada är ett tillval i vår Bilförsäkring när du väljer mellan våra paket som heter Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor. Skillnaden mellan våra bilförsäkringspaket är att du får ett mer omfattande skydd med Biförsäkring Stor. Båda paketen kan tecknas som en halvförsäkring där du kan välja att lägga till eller ta bort vagnskada.

Relaterade inlägg: