Vad kan man tvätta vitt med?

Innehållsförteckning

Vad kan man tvätta vitt med?

Vad kan man tvätta vitt med?

En för ljusa textilier (beige, ljusgrått och andra milda toner) En separat med bara vitt (och alltså BARA vitt!) En för känsliga plagg (som även helst tvättas i en tvättpåse) Vi rekommenderar även en separat hög för rött och rosa, då dessa kan fälla färg och missfärga andra plagg.

Hur man tvättar vita kläder?

Vittvätt i 60–90 grader. Kulörtvätt i 60 grader. Städdukar kan tvättas tillsammans med lakanen och handdukarna.

Vad tvättar man lila med?

Hur man tvättar kläder så de bevarar färgerna

  1. Kan man tvätta färgad tvätt och vittvätt tillsammans? Vi föreslår att du sorterar dina kläder efter färg – ljusa kläder som lila, röda och orange kan tvättas tillsammans, liksom ljusblå och gröna. ...
  2. Ta hand om fläckar. ...
  3. Om du är osäker ska du tvätta plagget ut och in.

Hur får man en bh vit igen?

Starkast blekning får du med klorin. Låt vita tyger ligga i rikligt med vatten och en deciliter klorin en timme innan de tvättas så blir de märkbart vitare.

Hur många grader ska man tvätta underkläder?

Förr var rådet att underkläder, lakan och handdukar skulle tvättas vid 60 grader. Nu säger många tvättmedelstillverkare att tvätten även blir ren vid lägre temperaturer. Då räcker det oftast med 30 eller 40 grader.

Varför blir min vita tvätt gul?

Använd rätt mängd tvättmedel Med för lite tvättmedel blir tyget inte ordentligt rent, men för mycket tvättmedel orsakar minst lika stora problem. Inte bara kan rester av tvättmedel och kalk stanna kvar i tyget, som torkar långsammare och blir stelt. Dessutom kan tvätten missfärgas och bli gråaktig.

Vilken typ av kläder måste Plantorkas?

Yllekläder och löst stickad plagg ska ligga plant och torka så att de behåller formen. Krama först ur så mycket vatten som möjligt. Det sista i en ren frotté handduk. Forma sedan till plagget och låt plantorka,liggande på torkställning.

Relaterade inlägg: