Vad innehåller en code of conduct?

Vad innehåller en code of conduct?

Vad innehåller en code of conduct?

När ni har tagit fram riktlinjer och bestämt hur företaget ska arbeta med hållbarhet bör ni upprätta en så kallad uppförandekod, på engelska code of conduct. Koden ska innehålla företagets policy och riktlinjer för hur företaget och dess anställda ska agera och bedriva sin verksamhet utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Varför har man en uppförandekod?

En uppförandekod är ett centralt styrdokument för hållbarhetsarbetet som innehåller riktlinjer för hur en organisation ska bedriva sin verksamhet på ett etiskt, socialt och miljömässigt riktigt sätt. ... I detta sammanhang kan en uppförandekod bli ett kraftfullt styrdokument.

Vad menas med företagens uppförandekod?

Uppförandekoden (från engelskans Code of Conduct) är riktlinjer för hur vi som företag bedriver vår verksamhet på ett etiskt, socialt och eller miljömässigt riktigt sätt.

För vem gäller svensk travsports uppförandekod?

Till travsporten är alla välkomna – oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning eller fysiska och psykiska förutsättningar. Vi måste alla reagera, agera och ta ansvar om någon bryter mot våra överenskomna riktlinjer. De etiska och moraliska frågorna ska ständigt beaktas.

Vad betyder Code of Ethics?

Code of conduct är etiska riktlinjer för hur vi uppträder inom PwC. ... Vi lever i en oerhört komplicerad och föränderlig värld och det finns ett stort behov av etiska regler. Det är något som alla företag och organisationer borde ta till sig.

Varför ansluter sig företag till uppförandekoder?

Grund för koden Koden bygger på 10 principer som återfinns i Förenta Nationernas (FN) Global Compact. FN:s Global Compact anmodar företag att ansluta sig till, stödja och anta, inom sin inflytandesfär, en uppsättning grundläggande värderingar inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption.

Vilka är skyldiga att känna till innehållet i Svensk Travsports reglemente?

Du som aktiv är skyldig att känna till innehållet. Se 1§ i tävlingsreglementet som du hittar här. Svensk Travsport arbetar ständigt med hästvälfärd och att våra hästar står i centrum.

Vilken är den högsta instans under en tävlingsdag?

Måldomaren är högste chef under tävlingsdagen och beslutar bland annat om ordningsföljd i mål samt fastställer hästarnas sluttider. Måldomarnämnden är tillsammans med måldomaren tävlingsdagens högsta beslutande organ, undantaget det som banveterinären har att avgöra enligt instruktioner från Jordbruksverket.

Vad ska vi ta fasta på tänka särskilt på när vi formulerar vår Code of Ethics?

Lyssna, få förståelse för situationen och hjälp till där du kan. Rapportera frågor och misstankar i rätt kanaler, inklusive din chef och Global Ethics & Compliance Office, och rapportera alla beteenden som du misstänker är, eller kan vara, oetiska eller olagliga.

Vad händer om ett ekipage använder sig av Säkerhetsspåret vid nedtagning av galopperande häst?

För galopperande hästar som ännu inte diskvalificerats är det frivilligt för körsvennen att använda säkerhetsspåret. Om säkerhetsspåret används ska hästen alltid diskvalificeras.” ... Detta får bara ske i undantagsfall då det bedöms att säkerhetsspåret på grund av banförhållanden inte är säkert att använda.

Relaterade inlägg: