Vad är ämnet kemi?

Innehållsförteckning

Vad är ämnet kemi?

Vad är ämnet kemi?

Men om man ändå ska försöka ge någon slags definition skulle jag säga att ett ämne är en typ av materia* som karaktäriseras av att det är uppbygt av en viss specifik sorts byggstenar (någon slags molekyler, joner eller fria atomer), och som inte går att separera utan att bryta intramolekylära kemiska bindningar.

Vad innehåller biologi 1?

Kursen biologi 1 omfattar punkterna 1–5 under rubriken Ämnets syfte....Genetik

  • Eukaryota och prokaryota cellers egenskaper och funktion.
  • Arvsmassans uppbyggnad samt ärftlighetens lagar och mekanismer. ...
  • Genernas uttryck.

Hur ska jag klara kemi 1?

Gör alla läxor, läs alla sidor i boken, gå på laborationerna och skriv bra rapporter, träna på problemlösning inom kemin och be om hjälp om du inte kan något så ska det nog gå bra.

Vad har vi för nytta av kemi?

Allt i vår vardag består av kemiska ämnen och ofta används kemikalier som tillsats vid tillverkning av olika material. En del kemikalier kan orsaka allvarliga skador på människors hälsa och miljön. Här har vi samlat information om några ämnen och material som kan vara skadliga om de används på fel sätt.

Vad menas med kemiska processer?

En kemisk process är ett brett begrepp inom kemi och speciellt kemiteknik. En kemisk process kan definieras som en företeelse där en kemisk förening förändras på något sätt, till exempel genomgår en kemisk reaktion och bildar en annan kemisk förening.

Relaterade inlägg: