Vad menas med servicebil?

Innehållsförteckning

Vad menas med servicebil?

Vad menas med servicebil?

Ja "servicebil" är väl ett av många ord som används för att ta ut alla omkostnader för: tiden att köra till och från jobbet, bilersättning (slitage, drivmedel, försäkring) och ev parkering.

Varför tar hantverkare betalt för servicebil?

Många hantverkare lägger på en milersättning eller reseersättning på fakturan, som är tänkt att motsvara kostnaden som uppstår då de reser till och från byggplatsen, dels i form av tid, dels i form av kostnader som rör bilen: bränsleförbukning, slitage, försäkring, utrustning mm.

Vad debiterar man i milersättning?

Fakturerad milersättning till kund Att köra en ny bil kan kosta runt 50 kr per mil om räknar in alla kostnader som bränsle, skatt, försäkring, underhåll och värdeminskning. Du kan alltså fakturera din kund 50,00 kr per mil men fortfarande ta ut 18,50 i skattefri milersättning.

Vad kostar milersättning för företag?

Arbetsgivaren kan ersätta dig med 18:50 kronor per körd tjänstemil skattefritt. Detta är ett schablonbelopp som skatteverket har fastställt och som är tänkt att täcka utgifter för bensin och andra kostnader som tillkommer, till exempel slitage.

Vad kostar en servicebil?

Servicemontör: 665 kr/timme inkl. moms Vi debiterar endast hel- eller halvtimmar. Omkostnader för servicebil: 625 kr/besök inkl. moms, 1 debitering per bil & dygn.

Relaterade inlägg: