När man köper en ny bil?

Innehållsförteckning

När man köper en ny bil?

När man köper en ny bil?

Det är lätt att tänka ”fabriksny” när det ska köpas en ny bil. Garantierna är bra, utgifterna de första åren blir små och – en ny bil är ändå en ny bil! Men bilar som bara har något eller några år på nacken har sina fördelar också – de känns fortfarande nya och den värsta värdeminskningen har passerat.

Vad ska man titta på när man köper bil?

Det här gäller för dig som köpare

  1. Undersök marknaden – ta hjälp av bilsvar.se. ...
  2. Kontrollera om det finns skulder kopplade till bilen. ...
  3. Skriv alltid köpekontrakt när du köper en begagnad bil privat. ...
  4. Begagnade bilar saknar ofta garanti. ...
  5. Glöm inte att försäkra bilen. ...
  6. Om du måste låna pengar till bilköp. ...
  7. Betala bilen.

Vilken begagnad bil ska man köpa 2020?

BMW X2 är den bilmodell som rankas högst upp på listan över de bästa nyare bilmodellerna av årsmodell 2017–2020. Tesla hamnar på åttonde plats som märke och Model 3 ligger på 32:a plats totalt.

Är de värt att köpa en ny bil?

En ny bil ska besiktas första gången när den är tre år gammal, och sedan dröjer det ytterligare två år till nästa gång. För många är dock den största fördelen med nybilsköp att man får exakt den färg och utrustning som man vill ha. Här kan du faktiskt påverka bilens värdeminskning påtagligt.

När på året är det bäst att köpa begagnad bil?

I mitten av februari brukar priserna på begagnade bilar vanligtvis att öka, och fortsätter sakta att öka fram till våren. De flesta människor köper sin bil på våren, men om man har möjlighet att vänta med sitt köp ska man absolut göra det.

Relaterade inlägg: