Varför alternativ ITP?

Innehållsförteckning

Varför alternativ ITP?

Varför alternativ ITP?

Så funkar alternativ ITP Det ger dem större frihet att välja försäkringsbolag, påverka hur pengarna ska placeras och anpassa efterlevandeskyddet till familjen – förutom att det ökar ditt företags attraktionskraft som arbetsgivare. Lösningen ersätter ITP:s ålders- och familjepension över 7,5 inkomstbasbelopp och ITPK.

Hur beräknas alternativ ITP?

Premien är bestämd till 4,5 % på lönedelar under 7,5 ibb och 30 % på lönedelar över 7,5 ibb. Minst 50 % av premien ska betalas in till traditionell försäkring och högst 50 % får användas till fondförsäkring. I ITP 1 är beräkningen av pensionen könsneutral.

Hur fungerar 10 Taggarlösning?

10-taggarlösningen innebär att man lämnar ITP 2 på lönedelar över 7,5 inkomstbasbelopp och att man själv får placera motsvarande premier i en separat pensionslösning. ITP 2, som man väljer bort, är en förmånsbestämd pension vilket innebär att man är garanterad en viss storlek på pensionen, utan risk.

Vad händer om jag byter från ITP2 till itp1?

Om du väljer att gå över till ITP 1 får du själv bestämma hur hela din tjänstepension ska placeras. Det gör du i ITP 1-valet. Du har samma bolag att välja mellan som i ITPK-valet. Storleken på din pension beror på hur förvaltningen av ditt sparade kapital går.

Hur fungerar Tiotaggare?

Vad är tiotaggare? De av dina anställda som tjänar mer än tio inkomstbasbelopp per år och som hör till ITP2*, kallas för tiotaggare. De får placera en del av sin pension själv, men var bestämmer du som arbetsgivare. ... * ITP2 är en tjänstepension som betalas av arbetsgivare som har kollektivavtal.

Hur beräknas tjänstepension ITP2?

Den tjänstepension ITP2 som du kommer att få beräknas i procent av din senast anmälda pensionsmedförande lön . ... På inkomster över 7,5 upp till 20 inkomstbasbelopp är pensionen 65 procent och på inkomster mellan 20 och 30 inkomstbasbelopp är pensionen 32,5 procent av lönen. Inkomster därutöver medför ingen ITP2.

Relaterade inlägg: