Vad kostar det att ha ett företag vilande?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha ett företag vilande?

Vad kostar det att ha ett företag vilande?

Har man några kostnader i ett vilande bolag? Ett vilande bolag är ett bolag där ingen verksamhet sker. Det enda du behöver göra är att lämna in en årsredovisning varje år. Denna kostar ingenting att lämna in.

Kan AB vara?

Ett aktiebolag är en juridisk person som kan teckna avtal, ha anställda och äga saker. Aktiebolag är den vanligaste företagsformen för flera personer. Här har vi samlat övergripande information om aktiebolag.

Är ett företag aktivt?

För att ett bolag ska anses vara aktivt på allabolag.se krävs oftast att det är registrerat för något av skatteslagen moms eller F-skatt. Undantag finns dock för vissa bolagsformer. Inaktiva bolag tas bort automatiskt efter två år för alla bolagsformer bortsett från enskilda bolag som tas bort efter ett år.

Vad menas med bolag?

Inom juridiken är ett bolag ett samarbete som regleras av avtal mellan fysiska och/eller juridiska personer för ett gemensamt ändamål (ofta ekonomisk vinning). Det är inte nödvändigt att driva ett bolag i någon särskild juridisk form, och den grundläggande typen av bolag är ett enkelt bolag.

Relaterade inlägg: