Vilka ber buddhister till?

Innehållsförteckning

Vilka ber buddhister till?

Vilka ber buddhister till?

Buddhister ber och mediterar ofta hemma, men de besöker även tempel vid högtider eller fullmåne. Ett tempel motsvarar kristendomens kyrkor liksom islams moské. Inne i ett tempel finns alltid ett altare, där man ber eller mediterar framför en bild eller staty av Buddha eller en buddhisattva.

Vad är buddhismens trosuppfattning?

Buddhisterna har en trosuppfattning som handlar om att människan strävar efter mer, men den här strävan resulterar i ett konstant lidande. Denna strävan eller så kallade begär och önskningar måste man befria sig från för att kunna uppnå nirvana. Buddha trodde inte på offer, bön eller gudatro.

Vad menar Buddha när han säger att vi är konsekvensen av andras handlingar?

Det var så uppenbart att de handlingar vi tar får konsekvenser och vi skapar helt enkelt våra egna liv. Siddharta kunde även känna igen den drivkraft som för människorna genom deras kretslopp - livshungern. Om denna upphörde skulle det inte bli något mer lidande eller död och inte heller någon födsel.

Vad kan man återfödas som?

Samsara i buddhismen Det här livet och dess karma utgör en orsak till nästa liv, som blir verkan. Buddhismen betraktar existensen som ett ständigt kretslopp av återfödelse. Återfödelse kan ske till många olika platser och livsformer, däribland gudar, titaner, människor, djur, spöken, och helvetesvarelser.

Vad kan buddhismen lära sig av det svenska samhället?

Vid mötet mellan buddhism och det svenska samhället påvisas detta genom att buddhismen använder sig av svenska värden för att kunna presentera sina egna. Det synliggörs exempelvis genom moderniseringen av buddhistiska läror och metoder.

Relaterade inlägg: