När avslutas en likvidation?

Innehållsförteckning

När avslutas en likvidation?

När avslutas en likvidation?

Om inga okända borgenärer har hört av sig vid kallelsetidens utgång kan likvidationen avslutas och eventuella tillgångar kan skiftas ut till ägarna. Likvidatorn lägger fram slutredovisningen på en bolagsstämma och därmed är bolaget upplöst. Likvidatorn anmäler därefter till Bolagsverket att likvidationen är avslutad.

Hur avslutas en likvidation?

Slutredovisning sker genom att likvidatorn upprättar en förvaltningsberättelse över likvidationen i dess helhet....Likvidatorn tar fram en slutredovisning

  1. försäljning av aktiebolagets tillgångar.
  2. eventuellt dröjsmål med avvecklingen.
  3. uppgörelser med borgenärer.
  4. en redogörelse kring avvecklingens resultat.

Vad kostar en likvidation?

1) Standardarvode vid frivillig likvidation är 12.500 kr + moms + Bolagsverkets registreringsavgifter 1.650 kr. 2) Egenlikvidation där en ledamot i bolaget själv blir utsedd till likvidator, 8.500 kr + registreringsavgifter.

Vem kan vara likvidator?

  • Vem kan vara likvidator? En likvidator måste ha fyllt 18 år, får inte ha konkurs- eller näringsförbud och får heller inte ha förvaltare. Bolagsstämman lämnar ett förslag på lämplig likvidator. Om bolaget hade revisionsberättelse till den senast inlämnade årsredovisningen så kan en ledamot eller ägare utses till likvidator.

Kan ett aktiebolag gå i likvidation?

  • Ett aktiebolag kan tvingas att gå i likvidation om det inte uppfyller de krav som finns på aktiebolag. Det är Bolagsverket eller allmän domstol som då beslutar om tvångslikvidation .

Vad är frivillig likvidation?

  • Likvidation är upplösning av ett bolag genom att tillgångarna förvandlas till pengar i den mån det behövs, skulderna betalas och eventuellt överskott fördelas till aktieägarna. Frivillig likvidation eller tvångslikvidation. Likvidation kan göras på frivillig väg och kallas då för frivillig likvidation.

Relaterade inlägg: