Vad är auktoriserad Lönekonsult?

Innehållsförteckning

Vad är auktoriserad Lönekonsult?

Vad är auktoriserad Lönekonsult?

Auktoriserad Lönekonsult Syftet med auktorisationen är att tydliggöra den kompetens som finns och som krävs av yrkesrollen. Ett av kraven är att man måste ha dokumenterad erfarenhet som lönekonsult, inte bara rätt utbildning. Det finns idag flera YH-utbildningar inom lön som kan leda till auktorisation.

Vad krävs för att bli auktoriserad redovisningskonsult?

Antagningskrav

  1. Uppfylla de teoretiska kraven och ha tre års yrkeserfarenhet som redovisningskonsult.
  2. Ha minst åtta års yrkeserfarenhet som redovisningskonsult.
  3. Vara auktoriserad via FAR och flytta din auktorisation till Srf konsulterna.

Vad är en auktoriserad redovisningskonsult?

Arbetsuppgifterna kan variera från att hjälpa en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Varför auktoriserad redovisningskonsult?

Genom att anlita en Auktoriserad Redovisningskonsult får du rätt kompetens, effektiva kvalitetssäkrade rutiner, flerårig erfarenhet och en naturlig rådgivare som fungerar som företagets bollplank i frågor som rör ekonomi, administration och företagande.

Vad kan man jobba som Lönekonsult?

Som lönekonsult jobbar du på ett företag som hanterar lönerna åt andra företag. Det innebär att du antingen kan vara knuten till ett särskilt företag eller ha flera företag som kunder. Det vanliga är att små och medelstora företag hyr in en lönekonsult när det inte är ekonomiskt möjligt att ha en egen HR-avdelning.

Hur mycket tjänar en auktoriserad redovisningskonsult?

Marknadslön för Redovisningsekonom Marknadslönen för redovisningsekonomer ligger 2021 mellan 33 000 och 40 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 40 000 kronor och uppåt.

Relaterade inlägg: