Vad är bra med industrialiseringen?

Innehållsförteckning

Vad är bra med industrialiseringen?

Vad är bra med industrialiseringen?

Industriella revolutionen ändrade inte bara sättet människor arbetade och bodde på i Sverige. Med industrialiseringen och kampen för bättre arbetsvillkor följde också de politiska och demokratiska reformer som skapat dagens svenska samhälle. Du kan också läsa mer om den politiska historien i Stockholmskällan.

Vad innebär begreppet industrialisering Quizlet?

industrialisering innebär att ett jordbrukssamhälle, där de flesta arbetar inom jordbruket, omvandlas till ett industrisamhälle där de flesta arbetar inom industrin. Under åren 17 ökade europas befolkning från 1 miljoner invånare.

Var industrialiseringen bra eller dålig för Sveriges befolkning?

Sveriges industrialisering påbörjades ganska sent, cirka hundra år efter Storbritannien. Men när industrialiseringen kom igång mot mitten av 1800-talet så gick det snabbt. Även befolkningen ökade snabbt. Mellan 18 växte den från 3.5 miljoner till 5,1 miljoner.

Varifrån kom pengarna till industrialiseringen?

Förändringen inom jordbruket med den efterföljande inflyttningen till städerna utgjorde tillsammans grunden som den industriella revolutionen vilade på. I Storbritannien fanns också andra viktiga förutsättningar för att industrialismen skulle ta fart. Landet hade rika naturtillgångar i form av stenkol och järnmalm.

Vilka fördelar förde industrialiseringen med sig för människor?

1750-1850 tre dubblades folkmängden i Storbritannien, fler människor föddes och färre dog. Detta berodde på att man kom fram till bättre botemedel till sjukdomar som gjorde att färre människor dog på grund av sjukdom, en anledning till att revolutionen skapades.

Relaterade inlägg: