Vad ska vara med i en bokföring?

Innehållsförteckning

Vad ska vara med i en bokföring?

Vad ska vara med i en bokföring?

Bokföring hanterar affärshändelser Att bokföra innebär att ordna, sammanställa, värdera och rapportera affärshändelser. Affärshändelser är in- eller utbetalningar som direkt påverkar ett företags resultat och ställning. Affärshändelserna ska vara dokumenterade som verifikationer så som kvitton och fakturor.

Har bokföring samma betydelse som förr?

  • Begreppet bokföring har samma betydelse nu som det hade förr: att föra bok över verksamheten, det vill säga att skriva ner varje handling eller affärstransaktion. I modernare tid har bokföringsprogram som körs på datorer underlättat arbetet avsevärt.

Vad ska man bokföra enligt bokföringslagen?

  • Alla företag ska bokföra enligt Bokföringslagen. ... Det kan också vara t ex ett lån från en bank eller egna pengar som man för in i företaget. ... Det beror på att förändringar i skillnad mellan företagets tillgångar och skulder alltid beror på att man haft intäkter och kostnader.

Hur sköter du en bokföring i elektronisk form?

  • Eftersom det idag är möjligt att sköta större delen av sin bokföring i elektronisk form kan du göra det mesta i ett bokföringsprogram i din dator eller på nätet. I vissa fall sköts bokföringen till och med automatiskt när du skapar en kundfaktura eller registrerar en leverantörsfaktura, exempelvis med programmet Visma eEkonomi.

Relaterade inlägg: