Vad innebär ett startbesked?

Innehållsförteckning

Vad innebär ett startbesked?

Vad innebär ett startbesked?

Ett startbesked utfärdas efter, eller i samband med att ett lov eller en anmälan beviljas och när vi ser att åtgärden antas uppfylla kraven i plan- och bygglagen, med tillhörande föreskrifter.

När får man byggstart?

Du får inte påbörja byggandet förrän du har fått ett startbesked från byggnadsnämnden. Även om du fått startbesked får du inte påbörja förrän tidigast 4 veckor efter det att beslutet har kungjorts i Post- och Inrikes Tidningar.

Vad kostar ett startbesked?

Ny- och tillbyggnad av enbostadshus och komplementbyggnad
FörutsättningarBygglovStartbesked
2 m²13 70915 994
2 m²15 08017 593
Inom detaljplan kan planavgift tillkomma. Vid avvikelse från detaljplan ökar bygglovsavgiften med 30 %. Avgift för grannehörande kan tillkomma om tidningsannons krävs.

Vad innebär Slutbesked?

Vid slutsamrådet lämnas alla handlingar över och kontrollansvarig intygar att huset uppfyller plan- och bygglagen och att utförandet stämmer överens med bygglovet. Du ansöker därmed om att få ett slutbesked, vilket du vanligtvis får på en gång.

Vad är Lovbeslut?

Överklagan och laga kraft Det betyder att beslutet inte längre kan överklagas. Ett lov gäller i fem år. Ett startbesked för en anmälan gäller i två år. Du får börja bygga fyra veckor efter det att lovbeslutet kungjorts och du fått ditt startbesked, se punkt 5.

Hur lång tid tar det att få ett bygglov?

Beslut i ärenden om lov eller förhandsbesked ska tas inom tio veckor. Tiden räknas från den dag då en fullständig ansökan kom in till miljö- och byggnämnden. I anmälningsärenden ska beslut om startbesked tas inom fyra veckor. Tiden räknas från den dag då samtliga behövliga uppgifter kom in till miljö- och byggnämnden.

Vad kostar ett bygglov Nacka?

Nacka kommun tar ut en avgift för handläggningen av ditt ärende....Exempel på avgifter.
NYBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS 100-199 KVM
Bygglov och teknisk handläggning32 445 kr
TILLBYGGNAD 25 KVADRATMETER
Bygglov och teknisk handläggning8 190 kr
Planavgift6 048 kr^
BE

Vad kostar det att söka bygglov?

Planavgift - tas ut vid bygglov inom områden med detaljplan eller områdesbestämmelser som är upprättade efter 1987. Det kostar cirka 15 000 kronor för ett enbostadshus, oavsett storlek. Nybyggnadskarta vid tomt upp till 1 999 kvadratmeter kostar cirka 8 000 kronor.

Relaterade inlägg: