Vad är nytt i den reviderade läroplanen för förskolan?

Innehållsförteckning

Vad är nytt i den reviderade läroplanen för förskolan?

Vad är nytt i den reviderade läroplanen för förskolan?

I den reviderade läroplanen lyfter man in att barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter. ... Förskolan utgör det första steget i utbildningssystemet och spelar stor roll för barns språkutveckling.

Vilken var den senaste förändringen gällande teknik som infördes i lpfö18?

Ytterligare en förändring var att målen för matematik, naturvetenskap och teknik utökades och förtydligades. I den reviderade utgåvan från 2010 betonades även vikten av att skapa förutsättningar för ett livslångt lärande och framför allt lekens betydelse för barns utveckling och lärande lyftes.

Vad är nytt i Lpfö 18?

Läroplanen gäller från den . ... Lpfö 18 är samma läroplan som Lpfö 98, men reviderad. Det innebär att läroplanen fortfarande har intentionerna att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Målen riktar sig fortfarande till förskolan, och det finns inga uppnåendemål för barnen.

Vilka två delar består läroplanen för förskolan av?

Alla kommunala och fristående förskolor ska följa läroplanen. Läroplanen beslutas av regeringen och består av två delar: 1. Förskolans värdegrund och uppdrag samt 2. Mål och riktlinjer.

Vilket år kom läroplanen för förskolan?

1998 kommer det historiska beslutet att förskolan skulle föras över från Socialdepartementet till Utbildningsdepartementet, vilket Lärarförbundet länge arbetat för. Riksdagen fattade detta beslut samtidigt som den tog beslut om Lpfö98 – läroplanen för förskolan.

När kom Lpfö?

Ä ntligen fick förskolan en läroplan, Lpfö 1998, innan fanns väl inga planer, eller?

Relaterade inlägg: