Vad är en cykelgata?

Innehållsförteckning

Vad är en cykelgata?

Vad är en cykelgata?

Regeringen ger kommuner möjligheten att inrätta så kallade cykelgator där särskilda regler ska gälla. På cykelgator ska motordrivna fordon anpassa hastigheten till cykeltrafiken. Maxhastigheten ska vara 30 kilometer i timmen.

Vad gäller Cykelgata?

På en cykelgata gäller följande: Fordon får inte föras med högre hastighet än 30 kilometer i timmen. Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser. En förare som kör in på en väg som är cykelgata har väjningsplikt mot fordon på cykelgatan.

Vad gäller när du ser detta vägmärke cykel?

Cykelöverfarter ska användas av cyklister eller förare av moped klass II för att korsa en väg eller en cykelbana. De har vägmarkering och vägmärken för cykelöverfart samt en utformning som säkrar att fordon inte förs med högre hastighet än 30 kilometer i timmen.

Hur länge får du parkera på en mötesplats?

Om inget annat anges gäller förbudet 20 meter före och 5 meter efter hållplatsmärket. mötesplats som märkts ut med märket för mötesplats. 8 På en gågata eller i ett gångfarts- område får du endast parkera på särskilt anordnade parkeringsplatser. Du får inte parkera på en huvudled.

Relaterade inlägg: