Hur bokför man representation?

Innehållsförteckning

Hur bokför man representation?

Hur bokför man representation?

Vid enklare förtäring och förfriskningar som inte kan anses som måltid så anses utgiften som avdragsgill och detta bokförs då på konto 6071 - Representation, avdragsgill. Använder du bokföringsmallen Representation löser systemet automatiskt åt dig.

Hur mycket representation?

Hur mycket får representation dras av med? För enklare förtäring så får avdrag göras på högst 60 kronor per tillfälle och person. För andra utgifter såsom teaterbesök, greenfee och/eller personalfester får avdrag göras med högst 180 kronor per person och tillfälle.

Hur bokför man ett kundevent?

Om ett företags utgifter för kundevent kan räknas som marknadsföring är hela beloppet fullt avdragsgillt. Det kräver i regel att aktiviteten riktar sig mot en obestämd krets av personer som kan anses vara potentiella kunder.

Hur bokför man greenfee?

Utgifter för teaterbesök, greenfee vid golfspel och liknande Du kan få avdrag för moms på utgifter för teaterbesök, greenfee och liknande med högst momsen på ett underlag om 180 kronor exklusive moms per person och tillfälle.

Hur mycket moms är avdragsgillt vid representation?

Så här mycket moms får du göra avdrag för Om du i samband med representation har kostnader för mat och dryck får du göra avdrag för moms på ett underlag som får vara högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle.

Relaterade inlägg: