Vad är en delning?

Innehållsförteckning

Vad är en delning?

Vad är en delning?

Att dela ett aktiebolag innebär att aktiebolagets tillgångar och skulder, helt eller delvis, tas över av ett eller flera andra aktiebolag. Övertagande bolag kan vara ett företag som redan finns eller som bildas genom delningen.

Kan man dela på ett aktiebolag?

Delning kan genomföras genom att det överlåtande bolagets samtliga tillgångar och skulder övertas av två eller flera andra bolag och det överlåtande bolaget upplöses utan likvidation, s.k.fission (24 kap 1 § andra stycket 1 ABL).

Vad är delningsplan?

En delningsplan är ett avtal mellan de aktiebolag som deltar i en delning. Den ska innehålla de villkor som ska gälla för delningen mellan dessa aktiebolag. ... Delningsplanen ska vara daterad och underskriven av minst hälften av styrelseledamöterna i samtliga deltagande aktiebolag.

Vem är delägare i aktiebolag?

Aktieägarna äger aktier i ett aktiebolag Den som äger aktier i ett företag kallas aktieägare. Både juridiska personer och fysiska personer kan äga aktier.

När blir ett aktiebolag en juridisk person?

Starta aktiebolag Ett aktiebolag blir en juridisk person när det registreras hos Bolagsverket. När du startar ett aktiebolag måste du sätta in 25 000 kronor eller saker värda 25 000 kronor i företaget. De som sätter in pengarna eller sakerna kan förlora dem.

Relaterade inlägg: