Vad är lärling gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad är lärling gymnasiet?

Vad är lärling gymnasiet?

Gymnasial lärlingsutbildning är ett av två sätt att gå ett yrkesprogram. En elev som går lärlingsutbildning i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan gör minst hälften av utbildningen på en eller flera arbetsplatser.

Vad menas med Skolförlagd?

På den skolförlagda utbildningen läser du yrkesämnena i skolan tillsammans med din lärare och dina klasskamrater. För att testa dina kunskaper och se hur det går till i verkligheten gör du sedan APL (praktik). Oftast gör du 15-16 veckors APL under din utbildning.

Vad är skillnaden mellan lärling och praktikant?

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande och är det som kallas för praktik. ... Om du vill ha mer praktik än så kan du söka till en lärlingsutbildning. När du läser som lärling spenderar du minst halva tiden på en arbetsplats och resten i skolan.

Hur blir man lärling snickare?

Som vuxenlärling kan arbeta dig till ett yrkesbevis inom till exempel snickeri genom att jobba som lärling 6800 timmar och samtidigt plugga teori ett år. Eller arbeta 10 000 timmar och sedan göra ett kompetensprov. Du ska ingå i ett lärlingsprogram och ha en handledare under hela utbildningstiden.

Vad är lärlingstid?

På många gymnasieskolor är det möjligt att läsa ett yrkesprogram som gymnasial lärling. ... En lärlingsutbildning kan påbörjas första, andra eller tredje läsåret på gymnasiet. Från och med det läsår man börjar sin lärlingsutbildning kommer man att gå minst halva sin utbildning på en eller flera arbetsplatser.

Relaterade inlägg: