När upphör juridisk person?

Innehållsförteckning

När upphör juridisk person?

När upphör juridisk person?

En juridisk person är ett rättssubjekt och kan därigenom ingå rättsligt bindande avtal. När ett handelsbolag upphör finns inte längre den juridiska personen och därmed inte heller ett rättssubjekt som kan vara part i ett avtal.

Är en suppleant En stiftare?

Ska bolaget ha styrelsesuppleanter, revisorer, revisorssuppleanter och lekmannarevisorer ska även deras uppgifter inkluderas. För bildandet av ett aktiebolag krävs inte att styrelse och stiftare är olika personer utan den som är stiftare kan även vara ledamot i styrelsen.

När blir man en juridisk person?

En juridisk person är ett subjekt som inte är en fysisk person, men som kan ha samma juridiska rättigheter och skyldigheter som en fysisk person. En juridisk person kan vara ett företag, förening, en stiftelse, en organisation eller en stat.

Är ett enkelt bolag en juridisk person?

Bolagsmän kan vara både fysiska och juridiska personer. Era inbördes rättigheter och skyldigheter regleras genom avtal. ... Det enkla bolaget är inte en juridisk person. Det innebär till exempel att det enkla bolaget inte kan äga några tillgångar, inte kan ha några skulder och inte kan föra talan inför domstol.

Relaterade inlägg: