Vad betyder Prioriterings siffrorna 1 10?

Innehållsförteckning

Vad betyder Prioriterings siffrorna 1 10?

Vad betyder Prioriterings siffrorna 1 10?

Siffran 1 anger åtgärder med högst prioritet. Siffran 10 anger åtgärder som ger mycket liten nytta eller som ger liten nytta i förhållande till kostnaden vid de aktuella hälsotillstånden. Svåra tillstånd och effektiva åtgärder rangordnas högre än mindre allvarliga tillstånd och mindre effektiva åtgärder.

Vad innebär nationella riktlinjer?

Nationella riktlinjer visar på nyttan och riskerna med olika åtgärder och är ett stöd för vården och omsorgen att prioritera rätt åtgärder till dem med störst behov. Målet är att ge människor möjlighet till en god vård och omsorg.

Varför är det viktigt att vårdpersonal känner till de nationella riktlinjerna?

Riktlinjerna gäller sådant som är särskilt viktigt att känna till för dem som beslutar om resurserna i hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten. I första hand har riktlinjerna därför tagits fram till beslutsfattare. Målet är att vården ska bygga på de bästa kunskaperna och erfarenheterna.

Vem står för beprövad erfarenhet i de nationella riktlinjerna?

Därför baserar Socialstyrelsen beslutet att göra riktlinjer på att det finns ett stort behov av vägledning i vården och socialtjänsten. Riktlinjerna, som är framtagna utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet, visar på nyttan och riskerna med olika åtgärder.

Vem får tandlossning?

Rökning ökar risken för tandlossning Även stress och sjukdomar som påverkar immunförsvaret ökar risken för att få tandlossning. Diabetes ökar också risken för tandlossning och studier har visat att tandlossning kan påverka blodsockernivåerna. Därför behöver du göra regelbundna tandundersökningar om du har diabetes.

Relaterade inlägg: