Vad som menas med att handla på kredit?

Innehållsförteckning

Vad som menas med att handla på kredit?

Vad som menas med att handla på kredit?

Kredit ger dig möjlighet att köpa varor eller tjänster trots att du för tillfället inte har pengar tillgängliga – i princip är det ett slags lån. Dock är det sällan kostnadsfritt att handla på kredit, då det vanligtvis tillkommer såväl räntekostnader som andra avgifter. Här berättar vi allt du behöver veta om krediter.

Vilka regler gäller för att få handla på kredit?

Det finns vissa regler för att få handla på kredit. Ta reda på vilka regler som gäller. Du ska vara 18 år Du ska klara en kreditprövning. Det vill säga att kreditgivaren (den som lämnar kredit till dig) ska kontrollera så att du har möjlighet att betala tillbaka.

Under vilka förutsättningar kan en kreditgivare kräva betalning i förtid?

Om säkerhet som ställts för krediten utgörs av förbehåll om återtaganderätt, har kreditgivaren rätt till betalning i förtid på grund av försämrad säkerhet endast om konsumenten uppsåtligen eller genom grov vårdslöshet har orsakat att säkerheten avsevärt försämrats.

Finns det några nackdelar att handla på kredit?

Dyrt med årskostnad och uttagsavgifter. Kritik som ofta riktas mot kreditkort är att många har årsavgift och uttagsavgift (automatuttag). Det finns kort utan dessa avgifter och de allra flesta har förmåner som är värda betydligt mer än kortets årsavgift. ... Dessutom finns det kreditkort utan årsavgift.

Relaterade inlägg: