När har du Ångerveckor?

Innehållsförteckning

När har du Ångerveckor?

När har du Ångerveckor?

"Ångerveckan" innebär att konsumenten har rätt att ångra köpet genom att meddela säljaren att han inte vill ha varan eller tjänsten, senast 14 dagar efter han tagit emot den. Lagen heter numera (fr o m den ) distansavtalslagen och omfattar distansavtal och hemförsäljningsavtal.

Vad betyder inom 14 dagar?

När konsumenten har ångrat köpet ska varan skickas tillbaka till dig inom 14 dagar från den dag konsumenten meddelat dig att hen ångrat sig. Allmänna reklamationsnämnden (ARN) menar att det är du som företag som ansvarar för varan vid returen från det att konsumenten lämnat den till transportören.

När har konsumenten rätt till ångerrätt?

  • Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag. Om du säljer en vara börjar ångerfristen gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan. Om du säljer en tjänst börjar ångerfristen gälla dagen efter att avtalet ingåtts.

Vad är ångerrätten för företag?

  • För företag. När du säljer varor eller tjänster på distans till konsument, till exempel via nätet, genom telefonförsäljning eller hembesök är du skyldig att lämna 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller även när du säljer varor eller tjänster i butik men har kontaktat konsumenten utanför butiken. Konsumenter har som grundregel rätt ...

Vad gäller ångerrätten för alla sorters köp?

  • Ångerrätten gäller inte för alla sorters köp. Den gäller exempelvis inte för den som köper en resa eller en specialtillverkad produkt. Det är konsumenten som ska stå för returfrakten om konsumenten ångrar sitt köp, förutsatt att du har informerat om det innan köpet.

Relaterade inlägg: