Vad innebär sekretess för dig som Sjuksköterskestudent?

Innehållsförteckning

Vad innebär sekretess för dig som Sjuksköterskestudent?

Vad innebär sekretess för dig som Sjuksköterskestudent?

Sekretessen innebär att man inte får berätta något om en patient för någon annan än den som deltar i just denna patients vård. Man får alltså inte diskutera en patients uppgifter med en kollega som inte deltar i patientens vård eller behandling, även om han eller hon i sin tur också har tystnadsplikt.

Vad betyder enskilds personliga förhållanden?

Begreppet enskild omfattar både fysiska personer (människor av kött och blod) och juridiska personer (företag, föreningar, stiftelser och andra privata organisationer). Ekonomiska förhållanden kan både fysiska och juridiska personer ha. Men det är bara fysiska personer som kan ha personliga förhållanden enligt OSL.

Vad blir konsekvenserna av att vissa privata subjekt betraktas som myndighet i TF s och OSL s mening?

En konsekvens av detta är att myndigheten är skyldig att på begäran från enskild lämna ut uppgifter som inte omfattas av sekretess. ... Sekretess gäller mot allmänheten, mellan olika myndigheter och mellan olika verksamhetsgrenar inom samma myndighet.

Är personuppgifter en allmän handling?

Personuppgifter i allmänna handlingar och offentlighetsprincipen. ... Det betyder att om någon vill ta del av en allmän handling så kan vi komma att lämna ut den. I vissa fall kan uppgifter i en allmän handling vara skyddade enligt offentlighets- och sekretesslagen. Uppgifter som är skyddade av sekretess lämnas inte ut.

Relaterade inlägg: