Hur länge kan man jobba som vikarie?

Innehållsförteckning

Hur länge kan man jobba som vikarie?

Hur länge kan man jobba som vikarie?

Vikariat: En vikarie ersätter någon som är borta på grund av sjukdom, studier, barnledighet eller av annan orsak. Vikariatet får vara högst två år under en femårsperiod. När du har vikarierat hos samma arbetsgivare i mer än två år inom en femårsperiod övergår anställningen automatiskt i en tillsvidareanställning.

När får man lön som visstidsanställd?

Du ska månadslön redan efter en månads anställning. ... Och har du varit visstidsanställd mer än tolv månader ska du vara med i löneöversynen, alltså ha lönesamtal med din chef och diskutera vilken lön du ska ha. Ofasta anställningar ska inte utnyttjas av arbetsgivaren.

Vad innebär en fast anställning?

Att ha en tillsvidareanställning innebär att man har en anställning som gäller tills den dag du själv säger upp dig eller tills den dag då din arbetsgivare säger upp dig. Denna typ av fasta anställning har alltså inte någon fast tidsram som till exempel en projektanställning eller ett vikariat ofta har.

Hur räknar man ut anställningstid?

Beräkningen av anställningstid görs med utgångspunkt i den sammanlagda anställningstiden hos arbetsgivaren. I regel räknas alltså all den tid som ett anställningsförhållande förelegat oavsett anställningens art eller omfattning (tillsvidareanställning, vikariat, hel- eller deltid m.m).

Relaterade inlägg: