Vad innebär det att ha F-skattsedel?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att ha F-skattsedel?

Vad innebär det att ha F-skattsedel?

Om du är löntagare och bedriver näringsverksamhet vid sidan om din anställning kan du bli godkänd för F-skatt med villkor, så kallad FA-skatt. Ett handelsbolag kan också bli godkänt för F-skatt. ... F-skatten ska tillsammans med övriga skatter och avgifter betalas till ett särskilt bankgirokonto.

Hur ser man om ett företag har f-skatt?

På Skatteverkets tjänst för företagsinformation kan man enkelt ta reda på om ett företag är registrerat för F-skatt, om det är momsregistrerat och om det är registrerat som arbetsgivare.

Vilka ska ha f-skatt?

Företagare som bedriver enskild näringsverksamhet är som regel godkända för F-skatt. Ett godkännande för F-skatt innebär att det är företagaren själv som ansvarar för att betala in skatter och sociala avgifter (egenavgifter) på ersättning för utfört arbete.

Har ett företag skatteskuld?

Skatteverket kan, på grund av sekretessregler, inte lämna ut uppgifter till dig om ett företags skattekonto. Företaget kan visa dig att de har betalat genom att till exempel visa utdrag från sitt skattekonto. Om du vill veta om företaget har restförda skatteskulder kan du kontakta Kronofogden.

Var hittar jag F skattsedel?

Du får ett registerutdrag när Skatteverket registrerar dig för till exempel F-skatt, moms eller som arbetsgivare. Du kan alltid logga in på Mina sidor för att se och skriva ut ditt registerutdrag.

Relaterade inlägg: