Vilka rättigheter har du när du tagit emot delegering?

Innehållsförteckning

Vilka rättigheter har du när du tagit emot delegering?

Vilka rättigheter har du när du tagit emot delegering?

Den som tar emot en delegering bär själv det fulla ansvaret för sitt sätt att utföra den mottagna arbetsuppgiften och är skyldig att utföra den efter bästa förmåga.

Hur lång tid gäller en delegering?

Beslut om delegering fattas för en viss tid, högst ett år, och ska bevaras i minst tre år efter att de upphört att gälla. Varje myndighet kan dock ha olika regler om hur länge beslutet ska bevaras. Delegeringsbeslutet ska vara skriftligt och undertecknas av både den som ger delegeringen och den som mottar den.

Är en delegering tidsbegränsad?

Delegering är personlig och tidsbegränsad Delegering är alltid personlig och man kan inte delegera vidare en delegerad arbetsuppgift. Delegeringsbeslut kan gälla för en enskild namngiven patient eller flera patienter på en enhet eller ett verksamhetsområde. En delegering är alltid tidsbegränsad.

Vilka regler och lagar gäller för delegering av medicinska uppgifter?

Den som tillhör hälso- och sjukvårdspersonalen får delegera en arbetsuppgift till någon annan endast när det är förenligt med kravet på en god och säker vård. Den som delegerar en arbetsuppgift till någon annan, ansvarar för att denne har förutsättningar att fullgöra uppgiften.

Relaterade inlägg: