Vad innebär det att ha låg impulskontroll?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att ha låg impulskontroll?

Vad innebär det att ha låg impulskontroll?

De som har lägre impulskontroll, dvs impulsiva personer, reagerar ofta snabbt. De tar inte tillräcklig tid på sig att planera eller reflektera över konsekvenserna av sitt handlande.

Vad betyder ordet Impulsstyrd?

Den som är impulsstyrd har svårigheter att kontrollera sina plötsliga infall och impulser, och agerar ofta på dessa utan att först fundera över eventuella konsekvenser. Hur allvarliga konsekvenser impulsstyrdheten har kan variera i grad, och de flesta personer upplever sig vara bristande i impulskontroll då och då.

Vad betyder härbärgera känslor?

Man kan påverka hur känslor styr ens liv. Förmågan att reglera affekter varierar från individ till individ. ... Har du en bristande förmåga att reglera känslor och impulser är det svårare att härbärgera känslan. Starka negativa känslor kan då leda till beteenden som syftar till att hantera eller bli av med känslan i fråga.

Vad är en impuls psykologi?

1. Ingivelse; plötsligt uppkommen lust att utföra eller förvärva något. 2. Signal som leds till exempel genom en eller flera nerver.

Hur tänker en person med ADHD?

Ibland är du rastlös och tycker det är jobbigt att sitta stilla. Ibland känner du dig helt slut och orkar knappt röra dig. Du är impulsiv, alltså gör eller säger saker direkt utan att tänka efter. Du har många tankar i huvudet på samma gång, och har svårt att få ordning på dem.

Hur kan man träna impulskontroll?

rePULSE® är en välbeprövad arbetsmetod för Impulskontroll och träning av sociala färdigheter. Genom att strukturerat kartlägga olika situationer och reflektera kring tankar och känslor som uppstått kan man lära känna sina egna reaktionsmönster och bli bättre rustad på att hantera liknande situationer.

Relaterade inlägg: