Vad är Matematik 2a?

Innehållsförteckning

Vad är Matematik 2a?

Vad är Matematik 2a?

Matematik 2 a De finns tre inriktningar: 2a motsvarar den gamla kursplanens MA B och är inriktad mot yrkesprogrammen medan 2b och 2c är utökade kurser. 2b inriktar sig till ekonomiska och humanistiska ämnesområden och 2c inriktar sig till naturvetenskapliga och tekniska ämnesområden.

Är matte 2 grundläggande behörighet?

Det här innebär att du som fått en bedömning med en högre nivå i matematik (2, 3, 4 och så vidare) har grundläggande behörighet i matematik. De flesta teoretiska gymnasieutbildningar ger behörighet i Matematik 1a, 1b eller 1c/Matematik kurs A.

Vilken matte 2 är lättast?

Du som har betyg i Matte A, är behörig att läsa matte 2 - vilket av dem kurser. Matte 2a är lättare kurs; 2b är medelsvår och 2c är avancerad kurs. Det är alltså lättare att få högre betyg i matte 2a och det är tillräckligt för dig att bli behörig.

Vilka utbildningar kräver matte 2?

1 Svar

  • Customs compliance specialist;
  • Affärslogistik;
  • Arkitektruvisualisering;
  • Meeting proffs;
  • Redovisningsekonom och många andra YH.

Vilka ämne är grundläggande behörighet?

Grundläggande behörighet = det du måste ha Engelska A/Engelska 5 (eller högre nivå) Matematik A/Matematik 1 (eller högre nivå) Svenska A/Svenska 1 och Svenska B/Svenska 2. Svenska 3 kan ersätta någon av kurserna i svenska.

Är matematik 2a lättare än 2b?

Matte 2a och 2b är "motsvarande kurser", dvs inte helt olika varandra men a-spår är lite lättare, därför råder jag dig (om du kan) byta till Matte 2a. Det är inte i alla kommuner som man på Komvux kan läsa Matte 2a. ... Du får diskutera det med din mattelärare och SYV på komvux.

Vilka utbildningar kräver inte matte 2a?

Det är ganska många utbildningar på eftergymnasial nivå som kräver ett godkänt betyg i Matte 2. Men det finns utbildningar som inte kräver det. Till exempel journalist, förskollärare, och jurist kräver inte matte 2. Du kan också titta på YH-utbildningar.

Relaterade inlägg: