Vad är medicin 1?

Innehållsförteckning

Vad är medicin 1?

Vad är medicin 1?

I Medicin 1 får du viktiga kunskaper om detta och dessutom om vanliga sjukdomar som kroppen kan drabbas av, behandlingsmetoder, läkemedelslära, insatser vid olycksfall och brand. Kursen ger en mycket värdefull grund inom det medicinska området.

Vad är medicin 2?

I kursen fortsätter vi den spännande resan in i människokroppen och fördjupar oss ytterligare inom det medicinska området; anatomi, fysiologi, farmakologi, sjukdomslära och olika behandlingsmetoder står på schemat! ... Medicin 2 är en fördjupningskurs för dig som är särskilt intresserad av det medicinska.

Hur många poäng är medicin 1?

Kurser i ämnet Medicin 1, 150 poäng. Medicin 2, 100 poäng, som bygger på kursen medicin 1.

Vem är Urban gillå?

Urban Gillå är ju en erfaren vårdlärare och läromedelsförfattare och han har bidragit med ett omfattande grundmaterial med mycket viktig information. Jag har sedan kunnat arbeta mycket med det pedagogiska upplägget av texten med grundinställningen att förståelse underlättar inlärningen.

Vad gör man på psykologi 1?

Psykologi 1, 50 poäng

  • Psykologins historiska framväxt. ...
  • Kognitionspsykologi och dess tillämpningar: hur människan uppfattar och förstår sin omvärld och sig själv. ...
  • Biologisk psykologi och dess tillämpningar: hur människan förstås utifrån fysiska förklaringar av tänkande, känslor och beteende.

Vilka kurser ingår i akutsjukvård?

Kursen fokuserar akutsjukvårdens kontext och på akutsjuksköterskans yrkes- och funktionsansvar. Vidare behandlar kursen specifika arbetsförhållanden såsom vårdmiljö, vårdlogistik och vårdprocess...

Relaterade inlägg: