Hur förklarar man en ekvation?

Innehållsförteckning

Hur förklarar man en ekvation?

Hur förklarar man en ekvation?

En ekvation är helt enkelt en likhet, att ett uttryck är lika med ett annat. När vi tecknar en ekvation har vi på den vänstra sidan ett uttryck och på den högra sidan ett annat uttryck. Mellan de båda uttrycken skriver vi ett likhetstecken, =, eftersom de båda uttrycken är lika med varandra.

Hur läser man ekvation?

Det man alltid strävar efter när man löser ekvationer är att få alla x på samma sida (lämpligen vänster sida) om likhetstecknet och att de ska stå där ensamma alltså inga andra tal på samma sida. Med andra ord ska konstanterna alltså samlas på andra sidan. Det finns ingen regel för i vilken ordning man gör detta.

Hur löser man ut Yi en ekvation?

Insättningsmetoden går ut på att ta en valfri ekvation ur ekvationssystemet som vi använder oss av att för att lösa ut antingen x eller y. Det uttrycket som vi får när vi löser ut x eller y sätter vi in i den andra ekvationen i systemet. Kvar får vi nu en ekvation med en okänd variabel som vi kan lösa.

Hur räknar man ut XI matte?

Multiplicera sedan både vänster- och högersidan med den lägsta nämnaren 2 och förenkla. Multiplicera sedan med den nämnare som är lägst efter förenklingen och förenkla igen. Fortsätt så tills du inte har några nämnare kvar. Då kan du summera alla termer som har faktorn x i sig.

Relaterade inlägg: