Vad är en agil metod?

Innehållsförteckning

Vad är en agil metod?

Vad är en agil metod?

I en agil metod utförs arbetet i kortare etapper eller sprintar som det också kan heta. Dessa etapper består av olika steg som kan beskrivas som att beställa något, planera för arbetet, genomföra aktiviteter och avsluta etappen, likt faserna i en mer traditionell hantering av en förändring i projektform.

Vad betyder agilt arbetssätt?

  • Själva namnet agil kommer från engelskans ”agile” och betyder lättrörlig eller smidig. Agilt arbetssätt – delleveranser i korta iterativa cykler Idag lyfts ofta agila arbetssätt fram som en viktig metod för att följa med i den snabba utvecklingen och för att bemöta disruptiva innovationer som utmanar företagets befintliga affärsmodell.

Vad är agil och vad betyder det egentligen?

  • Agil är ett ord man stöter på i många olika sammanhang numera. Det finns i allt från HR-kretsar till innehållsstrategi för en webbplats. Men vad betyder ordet egentligen och vad är ursprunget? Ordet agil betyder lättrörlig och är besläktat med det engelska ordet agility.

Vad betyder Agil för hund?

  • Ordet agil betyder lättrörlig och är besläktat med det engelska ordet agility. Om du har hund har du säkert hört talas om agility som hundsporten där hunden tar sig igenom en hinderbana. Och det är inte så långt ifrån agil webbutveckling som man kan tro. Agility handlar nämligen om förmågan att snabbt anpassa sig till förändring.

Relaterade inlägg: