Vad innebär det att vara Delgivningsmottagare?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att vara Delgivningsmottagare?

Vad innebär det att vara Delgivningsmottagare?

När en annan juridisk person än staten ska delges är en person som har rätt att företräda den juridiska personen behörig mottagare. Styrelseledamöterna och andra personer är delgivningsmottagare var för sig även om de endast får teckna den juridiska personens firma tillsammans.

Vem kan vara Delgivningsbar person?

Om bolaget inte har någon firmatecknare som är bosatt i Sverige, ska styrelsen utse en i Sverige bosatt person att ta emot delgivningar för bolagets räkning. Delgivningsmottagaren tar emot brev från myndigheter m fl och det anses då att bolaget har nåtts av delgivningen.

Vad innebär det att firman tecknas av styrelsen?

Firmateckning kan syfta på en bindande underskrift, till exempel på ett avtal. Firmateckning kan syfta på vad styrelsen i ett företag har beslutat i frågan om hur firman ska tecknas – alltså av vilka, av hur många och i vilka kombinationer som firmatecknarna ska få skriva under för företaget.

Vem är ställföreträdare i aktiebolag?

En ställföreträdare för talan för någon annan eller för ett företag. Termen ställföreträdare används i många olika sammanhang, bland annat för underåriga. För bolag är styrelsen vanligtvis ställföreträdare, eller bolagets VD. Det framgår av registreringsbeviset vem som är ställföreträdare och har rätt att teckna avtal.

Vem kan vara företrädare?

Vem som får utses till särskild företrädare 5 § Till särskild företrädare får en advokat, en biträdande jurist på advokatbyrå eller någon annan förordnas. Endast den får förordnas som på grund av sina kunskaper och erfarenheter samt personliga egenskaper är särskilt lämplig för uppdraget.

Vad innebär det att vara suppleant i en styrelse?

När styrelsesuppleanten ersätter en styrelseledamot har styrelsesuppleanten samma ställning och ansvar som andra styrelseledamöter. Huvudregeln är att en styrelsesuppleant endast ansvarar för beslut och åtgärder som hen gör när hen tjänstgör.

Relaterade inlägg: