Vad är det absorberande sinnet?

Innehållsförteckning

Vad är det absorberande sinnet?

Vad är det absorberande sinnet?

Det absorberande sinnet. Barnet har under de sex första levnadsåren en speciell förmåga att lära och anpassa sig genom att leva – absorbera intryck från omgivningen. Ingenting når intellektet utan att först ha upplevts genom sinnena.

Vad är det som gör Montessoripedagogiken så speciell?

Montessoripedagogik. Barn är nyfikna, fulla av upptäckarglädje och ivriga att lära sig att göra allt som föräldrarna och kompisarna gör. ... Montessoripedagogiken innehåller både praktiska, personliga, sociala och intellektuella färdigheter. Hela människan ges möjlighet att utvecklas på bästa sätt och i sin egen takt.

Vad menas med känsliga perioder?

De sensitiva perioderna Under sina observationer av barn märkte Maria Montessori att de under vissa perioder kunde upprepa samma handling gång på gång, utan synbar anledning. De uppslukades helt av vad de gjorde och lade inte märkte till omgivningen. Detta kallade hon en ”sensitiv” eller ”känslig” period.

Vad säger Montessori?

Inom Montessoripedagogiken lägger man stor vikt att varje barn ska ha medinflytande och känna ett eget ansvar. Begreppet individualisering innebär att barnet sätts i centrum. Lärarens roll är att observera barnet och sedan fungerar som en handledare som stödjer och motiverar barnet i inhämtningen av kunskap.

Har du erfarenhet från någon speciell pedagogisk inriktning berätta?

I pedagogisk omsorg ska det finnas personal med utbildning eller erfarenhet som gör att de kan tillgodose barnets behov av omsorg och en god pedagogisk verksamhet. I förskola och fritidshem bedrivs undervisning och utbildning.

Relaterade inlägg: