Varför har man gudföräldrar?

Innehållsförteckning

Varför har man gudföräldrar?

Varför har man gudföräldrar?

Varför har man en gudförälder? Att bli vald till gudförälder är en gammal tradition. Sedan de allra första kristna kyrkorna byggdes så har det förekommit faddrar. Grundtanken är att de ska finnas till för att vägleda barnet och stötta barnet i den kristna tron.

Kan man ha gudmor utan dop?

Detta fadderbrev som ges av svenska kyrkan är knutet till dopet och det kan därför inte köpas eller användas om man inte döper barnet. Har man en namngivning istället för dopkan man själv göra ett eget fadderbrev eller köpa ett färdigt. Du väljer själv vad du ska skriva, men läs artikeln nedan så får du lite tips.

Vem får vara gudförälder?

Vem som helst kan vara fadder, och man kan förstås välja flera faddrar av samma kön. Det finns inga regler för hur många faddrar man kan ha, men det vanligaste är en eller två. En fadder till barn som döps i kyrkan ska själv vara döpt, men behöver inte tillhöra kyrkan.

Vem kan vara fadder?

Svar; Vad gäller ålder på faddrarna finns inga “regler” angivna för hur gammal eller ung man måste vara. Enda regeln som finns för att bli fadder är att man måste vara döpt. Låter fint att ha ett syskon som fadder.

Relaterade inlägg: