Vad ska man tänka på när man hyr häst?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man hyr häst?

Vad ska man tänka på när man hyr häst?

Skriv kontrakt med uthyraren och se till att det finns en försäkring till hästen eller ponnyn, notera också eventuella sår eller skador innan du åker iväg. Tänk på att hästen eller ponnyn skall ha daglig tillsyn - det ska alltid finnas fri tillgång till saltsten och färskvatten som ska kontrolleras varje dag.

Vad gör man när man är fodervärd?

Som fodervärd tar du hand om en hund åt en uppfödare. Du köper inte hunden, men den bor, lever och tas om hand om av dig. Först när är alla delar i fodervärdsavtalet är uppfyllt blir du hundens ägare även på pappret.

Vad bör man tänka på vid Fodervärdskontrakt häst?

Fodervärden skall under avtalstiden ha hand om hästen och svara för samtliga till detta upp- drag hänförliga kostnader såsom kostnader för stallplats, foder, vård, skoning och veterinär- vård m.m. utan att det utgår ekonomisk ersättning till hästägaren.

Hur mycket kostar det att hyra en ponny?

Individuella hyrpriser: Kom ihåg att för en orutinerad ryttare är det alltid bättre med en rutinerad snäll häst/ponny – även om den är gammal. Hyran för hela perioden kostar mellan 800 inkl moms. Alla hyrs ut med sadel och träns. Man kan även köpa till en kompletterande försäkring för veterinärvård.

Relaterade inlägg: