Vad behövs för en CE-märkning?

Innehållsförteckning

Vad behövs för en CE-märkning?

Vad behövs för en CE-märkning?

Dokumentation för CE-märkta produkter Alla CE-märkta produkter måste ha en EG/EU-försäkran om överensstämmelse innan de börjar säljas. EG/EU-försäkran är ett dokument som tillverkaren ska upprätta. EG/EU-försäkran ska vara översatt till de språk som krävs i de land där varan ska säljas.

Vilket munskydd?

Medicinskt godkända munskydd, eller andningsskydd, mot coronaviruset ska vara CE-märkta och används oftast enbart i vården. Vanliga munskydd kan köpas i butik eller så kan man tillverka ett själv av tyg eller papper.

Hur länge håller ett munskydd?

S: Standarden 1 kräver inte att munskyddets filtreringsförmåga testas över tid, så det går inte att säga exakt hur länge skyddet varar. Munskyddet ska kasseras och bytas mellan kirurgiska ingrepp, om det kontamineras och om det börjar bli svårt att andas genom det.

Vad innebär CE-märkning leksaker?

Leksaker måste vara CE-märkta för att få säljas. CE-märkningen ska vara minst 5 mm hög, väl synlig, lätt läsbar och beständig. Det är bara tillverkaren, eller tillverkarens representant, som får CE-märka leksaken. Genom CE-märket bekräftar tillverkaren att leksaken uppfyller kraven i gällande EU-lagstiftning.

Vilket munskydd är lättast att andas i?

De andningsskydd som har märkningen FFP2 har en förmåga att filtrera minst 80% av de luftburna partiklarna i storlek upp till 0,6 μm. Andningsskydd av typen FFP3 är det mest effektiva skyddet då dessa filtrerar 99% av partiklarna.

Kan munskydd återanvändas?

Nej, munskyddet är engångs och ska inte återanvändas. Du ska kasta munskyddet direkt efter användning.

Relaterade inlägg: