Vad kan man göra åt bristningar?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra åt bristningar?

Vad kan man göra åt bristningar?

Det är bra för din hud om du smörjer in den med en vanlig kräm som gör den mjuk, vare sig du har bristningar eller inte. Men det finns inga bevis för att bristningar kan minska eller försvinna med hjälp av någon särskild kräm eller olja.

Varför får man lila bristningar?

Anledningen till att bristningar ofta blir röda eller lila till färgen är eftersom slitningen exponerar blodkärl. Röda eller lila bristningar, tenderar därmed att vara bristningar som är nyare, medan silvriga eller vita bristningar tenderar att vara äldre bristningar som har bleknat.

Varför kliar mina bristningar?

Det är vanligt att det kliar på kroppen när du är gravid. Det beror oftast på att huden förändras när den töjs ut över magen. Det kan också bero på hormoner. Det kan hjälpa att smörja in huden med fuktighetsbevarande kräm.

Är bristningar genetiskt?

Du kan också ha en högre risk om personer i din familj får hudbristningar. En av de grupper som har störst besvär av hudbristningar är kvinnor som efter graviditet fått mycket bristningar. – Att applicera en kortikosteroid på din hud under lång tid kan också orsaka hudbristningar.

Relaterade inlägg: