Vad innebär att vara Halvfodervärd?

Innehållsförteckning

Vad innebär att vara Halvfodervärd?

Vad innebär att vara Halvfodervärd?

Denna avtalsform kallas i allmänt tal för "halvfodervärd" men är alltså till skillnad från ett fodervärdsavtal ett köpeavtal där äganderätten övergår till köparen då avtal tecknats. ... Alla detaljer står i SKK avtalet.

Vad innebär det att vara fodervärd?

Som fodervärd tar du hand om en hund åt en uppfödare. ... Först när är alla delar i fodervärdsavtalet är uppfyllt blir du hundens ägare även på pappret. Ofta blir man fodervärd åt en uppfödare som inte har möjlighet att ta hand om fler hundar, men vill kunna ta valpar på hunden i framtiden.

Vad innebär det att vara Halvfodervärd häst?

Det är också många hästägare om vill ha en halvfodervärd till sin häst, om de inte tycker att de har tillräckligt med tid att ta hand om hästen varje dag. Det innebär att du som fodervärd får ta hand om hästen ungefär halva tiden – vilket tidsmässigt egentligen passar många.

Vilka är SKKS tre obligatoriska avtal?

De för uppfödare obligatoriska avtalen vid överlå- telse är; köpeavtal, köpeavtal med bibehållen avelsrätt och fodervärdsavtal. Därutöver har SKK tagit fram låneavtal, parningsavtal, delägarskapsavtal och inackorderingsavtal för att underlätta för medlemmarna.

Vad är bulvan uppfödning?

Som bulvan räknas dock inte den som vid enstaka tillfälle hjälper en uppfödare som hamnat i en icke förutsebar situation, exempelvis sjukdom eller olycksfall, som gör det omöjligt för uppfödaren att hantera och genomföra registrering och/eller försäljning.

Relaterade inlägg: