Kan det vara farligt att träna för mycket?

Innehållsförteckning

Kan det vara farligt att träna för mycket?

Kan det vara farligt att träna för mycket?

Om du tränar för mycket får inte kroppen tillräckligt med tid att återhämta sig. Slutligen leder det till att du tränar när kroppen inte är fullt så stark och motståndskraftig som den borde vara, och belastningen kan leda till nya skador eller att du river upp gamla.

Varför blir man trött när man tränar?

Slaggprodukterna som bildas i kroppen under träning gör att musklerna kan kännas trötta och tunga. Genom att sänka intensiteten i slutet av ditt träningspass hjälper du kroppen att göra sig av med dessa.

Vad är dåligt med att träna?

Att inte röra på sig ökar risken för många olika besvär och sjukdomar. Till exempel bukfetma, diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdomar, samt förkortar livet. Du kan också bli stelare och musklerna slappare.

Är det bra att träna om man är trött?

Träning trots att du är trött? ... Det kan faktiskt vara ännu bättre för din återhämtning än om du helt skulle låta bli att träna i en dag eller två. Istället ska du göra något som sätter igång din blodcirkulation utan att stressa kroppen för mycket och vara för tufft mot dina muskler.

Varför mår jag illa när jag tränar?

Illamående direkt efter passet kan bero på hur du tajmar mat och träning. För att slippa dåligt efter dina styrketräningspass är det bra att ladda med något mellanmål någon timma innan du sätter igång; ett glas fil eller yoghurt, kanske några mandlar eller nötter plus en frukt, eller en smörgås.

Relaterade inlägg: