Vad innebär Appropriering?

Innehållsförteckning

Vad innebär Appropriering?

Vad innebär Appropriering?

Approprieringen innebär att man lär sig behärska medierande redskap av olika slag, språkliga såväl som fysiska, inom ramen för såväl institutionaliserade som andra sociala och kulturella praktiker. ... Rogoff (1995) identifierar tre olika aspekter av social mediering: lärlingskap, väglett deltagande och appropriering.

Vad är sociokulturellt teori?

I ett sociokulturellt perspektiv på lärande är det den sociala omgivningen och kulturen som är det mest avgörande i detta perspektiv för hur individens lärande och utveckling sker. Det kulturella minnet och artefakter, kulturella redskap, är det som för mänskligheten framåt.

Vad du lärt dig om sociokulturellt perspektiv?

Det sociokulturella perspektivet menar att människor aldrig är bara individer utan de är individer i grupper och sociala sammanhang. ... Människor är sällan ensamma de är en del av ett samhälle och om vi vill veta hur de enskilda individerna fungerar måste vi därför titta på hela strukturen och inte bara på delar av den.

Vad finns det för styrkor och svagheter med ett sociokulturellt perspektiv på lärande?

Människor är inte bara delar av en grupp de är unika individer. Vi fungerar inte alla på samma sätt det finns alltid någon som sticker ut ifrån massan, det finns alltid individer som skiljer ut sig ifrån gruppen. Förklaringarna som perspektivet ger oss blir alltså otillräckliga.

Relaterade inlägg: