Vem är ansvarig för att globala målen uppnås?

Innehållsförteckning

Vem är ansvarig för att globala målen uppnås?

Vem är ansvarig för att globala målen uppnås?

Det är inte bara världens regeringar eller Förenta Nationerna som är ansvariga för att uppfylla Globala målen. Att uppfylla Globala målen är något som alla måste göra gemensamt och i ett samarbete mellan organisationer, regeringar, företag, civilsamhället och enskilda människor.

Vilka skapade de globala målen?

Idén om de globala målen startade vid Förenta nationernas konferens om hållbar utveckling 2012. Syftet är att fram till år 2030 uppnå en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar utveckling världen över. Konsultationsprocessen var den längsta, mest inkluderande och mest transparenta i FN:s historia.

Vilka globala mål finns det?

Globala målen för hållbar utveckling

  • Mål 1: ingen fattigdom. ...
  • Mål 2: ingen hunger. ...
  • Mål 3: god hälsa och välbefinnande. ...
  • Mål 4: god utbildning för alla. ...
  • Mål 5: jämställdhet. ...
  • Mål 6: rent vatten och sanitet. ...
  • Mål 7: hållbar energi för alla. ...
  • Mål 8: anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.

När kom de globala målen?

Vad är Globala målen? Den 25 september 2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030, en universell agenda för hållbar utveckling som innehåller sjutton globala mål som ska uppnås till år 2030. Globala målen har i sin tur 169 delmål och drygt 230 globala indikatorer för hur arbetet ska genomföras och följas upp.

Vad är skillnaden på millenniemålen och de globala målen?

Millenniemålen var aldrig tänkta som slutmål utan processen för att ta fram en fortsättning på agendan pågick under många år och resulterade i Globala målen, som antogs av FN:s medlemsländer 2015. Globala målen är mer med sina 17 mål och 169 delmål mer omfattande och ambitiösa än Millenniemålen var.

Hur togs globala målen fram?

Under en FN-konferens i Rio de Janeiro år 2012 beslutade världens ledare att de skulle sätta upp nya mål. Det tog tre år för tusentals forskare, företag och många andra att ta fram ett dokument som kallas Agenda 2030 och som ska gälla för alla människor i hela världen.

Hur ser de globala målen framtid ut?

Målet är att helt utrota den extrema fattigdomen till år 2030, och 2060 beräknas Afrika söder om Sahara ha mer än fyrdubblat sin BNP per capita37 och kommer då att vara ungefär lika rikt som Latinamerika är idag.

Relaterade inlägg: