Vem är auktoriserad redovisningskonsult?

Innehållsförteckning

Vem är auktoriserad redovisningskonsult?

Vem är auktoriserad redovisningskonsult?

Auktorisationen visar tydligt på kompetens och erfarenhet och är en kvalitetsstämpel ut mot näringslivet. De Auktoriserade Redovisningskonsulterna är Sveriges ess inom redovisning. Jobbar som redovisningskonsult med eget kundansvar till externa företag, alltså inte enbart det egna företaget eller den egna koncernen.

Vilka regler och eller Eder ska en auktoriserad redovisnings eller Lönekonsult följa?

SALK: Standard för auktoriserade lönekonsulter, såsom detta presenteras i regelverk och handböcker. Branschstandard: Rex för redovisningskonsulter och SALK för lönekonsulter. Huvudman: Den uppdragsgivare eller arbetsgivare som överenskommet arbete utförs för.

Vad är auktoriserad?

Auktorisation är en sorts certifiering eller kompetensklassificering som kan ges till utövare av tjänster där missbruk kan orsaka stor skada hos deras kunder. ... Bevakningsföretag måste ha auktorisation av Länsstyrelsen för att bedriva olika typer av verksamhet som till exempel värdetransport, personskydd etc..

Vad är ett auktoriserat företag?

Auktorisationen är Kompetensföretagens kvalitetsstämpel som säkerställer att du som medlem arbetar seriöst och uppfyller våra höga krav. ... Grundläggande för att kunna bli auktoriserat är att företaget är arbetsgivar- och branschmedlem i Kompetensföretagen.

Vad krävs för att bli auktoriserad Lönekonsult?

För att bli Auktoriserad Lönekonsult behöver du antingen uppfylla gällande teoretiska kunskapskrav samt ha tre års praktisk erfarenhet i yrket eller ha minst sex års yrkeserfarenhet med arbetsuppgifter inom löneområdet. När du uppfyller antagningskraven kan du ansöka om auktorisation och medlemskap hos Srf konsulterna.

Varför auktoriserad Lönekonsult?

Auktoriserad Lönekonsult Syftet med auktorisationen är att tydliggöra den kompetens som finns och som krävs av yrkesrollen. Ett av kraven är att man måste ha dokumenterad erfarenhet som lönekonsult, inte bara rätt utbildning. Det finns idag flera YH-utbildningar inom lön som kan leda till auktorisation.

Vad är auktoriserad elinstallatör?

Elinstallatör är ett reglerat yrke. Om man vill bli elinstallatör måste man ansöka om en auktorisation hos Elsäkerhetsverket. För att få en auktorisation ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. ... Alla som har en auktorisation som elinstallatör finns registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Relaterade inlägg: