Hur läser man orange kuvertet?

Innehållsförteckning

Hur läser man orange kuvertet?

Hur läser man orange kuvertet?

När du öppnar kuvertet kan du utläsa två saker:

  1. På den första sidan visas dina pensionskonton (inkomstpension och premiepension) och den värdeutveckling som varit under föregående år. ...
  2. På andra sidan kan du läsa hur mycket som satts av till din allmänna pension det senast deklarerade inkomståret.

Vad är röda kuvertet?

Nu kommer det röda kuvertet till två miljoner privatanställda tjänstemän, som i genomsnitt får 7 300 kronor i månaden i tjänstepension att addera till sin allmänna pension från staten. Det röda kuvertet, som skickas ut av valcentralen Collectum, innehåller årsbesked om tjänstepensionen ITP.

Vad är Intjänandetak?

Intjänandetak. Intjänandetaket, eller inkomsttaket, för allmän pension är 7,5 inkomstbasbelopp per år. Det betyder att du inte får någon allmän pension för pensionsgrundande inkomster (PGI) du kan ha över detta tak.

Hur läser man Pensionsbeskedet?

läser du pensionsbeskedet En samlad bild av den totala pensionen, inklusive tjänstepension och eventuellt privat pensionssparande, kan du få genom att logga in på Pensionsmyndighetens sajt eller på den halvstatliga informationssajten minpension.se.

Vilka får det orangea kuvertet?

Du som är född 1938 eller senare och fortfarande tjänar in till pension får i det orange kuvertet reda på hur mycket du hittills har tjänat in till din allmänna pension, det vill säga inkomstpension och premiepension. Årsbeskedet visar den totala intjänade allmänna pensionen fram till din senast deklarerade inkomst.

När kommer rosa kuvertet?

Pensionsmyndigheten måste få brevet senast den 31 december det aktuella året, om du inte fått kännedom om beslutet före den 1 november det aktuella året, inom två månader från den dag då du tog del av beslutet.

Relaterade inlägg: