Vad gör man som trädgårdsmästare?

Innehållsförteckning

Vad gör man som trädgårdsmästare?

Vad gör man som trädgårdsmästare?

Som trädgårdsmästare planerar, leder och deltar du i arbetet i trädgårdar och parker, antingen som anställd eller som egen företagare. En del trädgårdar är inriktade på odling av köksväxter, frukt, bär, plant- eller prydnadsväxter. En del trädgårdsmästare är mycket specialiserade, exempelvis på rosor eller tulpaner.

Vad krävs för att kalla sig trädgårdsmästare?

Som trädgårdsmästare behöver man vara lärd och mångsidig, tålmodig och vetgirig. Idag kan vem som helst kalla sig trädgårdsmästare. Det är ingen skyddad titel och det går inte att ta gesällbrev. Du kan jobba som trädgårdsmästare utan att behöva ha någon som helst utbildning och utan att ha så stor kunskap.

Vilken utbildning krävs för trädgårdsmästare?

För dig som vill bli trädgårdsmästare är ett bra val att läsa Naturbruksprogrammet med inriktning Trädgård. Utbildning till trädgårdsmästare kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Hur mycket tjänar man som trädgårdsmästare?

Hur mycket tjänar trädgårdsingenjörer? Trädgårdsingenjörer inom Naturvetarna tjänade år 2020 mellan 27 000 och 41 000 kr per månad (medianlön 34 000 kr).

Hur många trädgårdsmästare finns det i Sverige?

Vanliga titlar för trädgårdsingenjörer är trädgårdsingenjör, säljare/försäljare, arbetsledare, trädgårdsmästare och projektledare. Många trädgårdsingenjörer är chefer och företagare. Naturvetarna uppskattar att det finns ca 600 yrkesverksamma personer som är trädgårdsingenjörer eller har liknande kompetens.

Relaterade inlägg: