Vad händer med skulder efter skuldsanering?

Innehållsförteckning

Vad händer med skulder efter skuldsanering?

Vad händer med skulder efter skuldsanering?

I skuldsaneringen ingår alla fordringar mot den skuldsatte, med vissa undantag (30 § Skuldsaneringslagen). ... När skuldsaneringen är slutförd är personen befriad från de skulder som ingick i skuldsaneringen, och det går då inte att kräva vederbörande på mer betalt (47 § Skuldsaneringslagen).

Vad innebär skuldsanering hos kronofogden?

Du som har skuldsanering betalar en del av dina skulder under några år. När du är klar har du inte längre kvar skulderna som ingick i skuldsaneringen. Skuldsanering är till för dig som har skulder du inte kan betala på egen hand under överskådlig tid.

Har fått skuldsanering?

Krav och skulder efter beslutet. Trots att du har fått ett beslut om skuldsanering kan en borgenär ställa krav på betalning, det vill säga ansöka om betalningsföreläggande, hos oss. ... Du bör också undvika att dra på dig nya skulder. En skuld du får under din skuldsanering kan vi inte lägga till i din skuldsanering.

Hur lång tid tar en skuldsanering?

Vad händer efter att du har fått beslut om skuldsanering En skuldsanering gäller alltid i fem år från beslut om inledande, även om din betalningsplan är kortare. Sedan ska den vara slut.

Relaterade inlägg: