Vad räknas som driftsenhet?

Innehållsförteckning

Vad räknas som driftsenhet?

Vad räknas som driftsenhet?

Med driftsenhet menas hela eller en del av ett företag som är belägen på en och samma geografiska plats, till exempel i en byggnad eller inom samma inhägnade område. Det kan till exempel vara en fabrik, en butik eller en restaurang.

Vad är en drift enhet?

Driftsenhet. Driftsenhet, byggnad eller bebyggelse inom inhägnat område. Till exempel kommunhus, skola eller sjukhus. Om arbetstagarorganisationen begär ska en gemensam turordning upprättas för högst tre driftsenheter inom förvaltningens verksamhetsområde på orten.

Hur bestäms driftsenhet?

Svar: I anställningsskyddslagen står det att arbetsgivaren vid arbetsbrist ska fastställa en turordning för varje driftsenhet som berörs. Arbetstagarnas plats i turordningen bestäms med utgångspunkt i varje arbetstagares sammanlagda anställningstid hos arbetsgivaren.

Vad innebär turordning vid uppsägning?

Huvudregeln för turordning vid uppsägning Huvudregeln är att en person med längre anställningstid har företräde framför en med kortare anställningstid i samband med uppsägningar – enligt principen ”sist in, först ut”. Vid lika anställningstid blir den som är yngre uppsagd före den som är äldre.

Vem bestämmer Turordningskrets?

Turordningskretsarna fastställs i MBL-förhandlingar mellan arbetsgivaren och de fackliga organisationerna. ... Vid oenighet är det arbetsgivaren som bestämmer vilka som ska sägas upp. En felaktig uppsägning kan angripas genom tvisteförhandling och talan i Arbetsdomstolen.

Vem får sparken först?

Huvudregeln i LAS är enkel: sist in – först ut. Om några varit anställda lika länge är det deras ålder som är avgörande. Äldre personer har starkare skydd än yngre personer. Tillräckliga kvalifikationer kan också vara avgörande.

Vem ska omplaceras?

Arbetsgivaren har rätt att själv välja i vilken ordning de anställda som riskerar uppsägning erbjuds en omplacering. Det spelar ingen roll hur lång anställningstid de har. Arbetsledningsrätten gäller fullt ut och arbetsgivaren bestämmer vilka som i första hand ska omplaceras, samt till vilka andra arbeten.

Relaterade inlägg: